Internetes távfelügyeleti rendszer

A Signalterv forgalomirányító berendezése (STC) Internet alapú távfelügyeletre kapcsolható. A távfelügyeleti rendszer 24 órás megfigyelést és kezelést tesz lehetővé.

Ugrás az internetes távfelügyelet belépési oldalára (a használathoz felhasználónév és jelszó szükséges!)

Termékismertető

A rendszer lehetőséget nyújt a berendezések üzemmódjának beállítására, valamint egyes adatok beállítására (programváltási utasítás) illetve beolvasására. Segítségével megtekinthető a csomópont pillanatnyi állapota, a lámpák jelzései és az érzékelők által érzékelt adatok, valamint a kialakult fázisrajz alapján a csomópont és a forgalomfüggő programok működése, hatékonysága elemezhető.

A rendszer internet alapú; nemcsak a berendezések kommunikálnak egymással és a távfelügyeleti központtal interneten keresztül, de a rendszer kezelői felülete is ezen keresztül használható. A kezelői felület eléréséhez semmilyen program telepítésére nincs szükség, a felület webböngészőn keresztül érhető el. A kezelői felület 1024 bites kulcsú titkosított kapcsolaton keresztül használható (Secure http).

A rendszer használatához felhasználónév és jelszó szükséges. A felhasználók belépési helyei igény esetén adott IP címekre korlátozhatóak (pl. csak a munkahelyről érheti el a rendszert), így a rendszerbe lépéshez már nem csak a felhasználónév és a jelszó szükséges, de a belépési helyek száma is korlátozott, ezzel még biztonságosabbá tehető a rendszer.

A rendszer képes a felhasználóknak a hibákról és megszűnésükről azonnal E-Mail-t vagy SMS üzenetet küldeni.
A rendszer minden állapotváltozást rögzít, beleértve az összes programváltást és lekapcsolással nem járó hibák megváltozását és az üzemmód változásokat is. Ez az eseménynapló a berendezések által küldött adatokból a távfelügyeleti szerveren kerül letárolásra, és bárki számára elérhető, kereshető, időtartamra szűrhető.

A rendszer képes továbbá automatikusan, előre beállított időközönként a berendezésekben tárolt adatokat (üzemi napló és forgalomszámlálási adatok) beolvasni, összefűzni valamint a felhasználó kérésére egy adott intervallumot megjeleníteni.
A rendszer a berendezéseket és állapotukat térképen is meg tudja jeleníteni, valamint képes hangolási diagram rajzolására is.

Internetes távfelügyeleti rendszer A távfelügyeleti rendszer főoldala a berendezések aktuális állapotával, illetve az utolsó néhány állapotváltozás naplójávalEgy kiválasztott csomópont helyszínrajza valós idejű jelzésekkel és állapotinformációval, valamint a felső sávban a kezelőgombokkal.A távfelügyeleti rendszer által valós időben rajzolt (a csomópontban ténylegesen kialakult) fázisterv

Felhasználói jogosultságok

A felhasználók az egyes berendezéseket megadott szintű jogosultsággal érhetik el. A felhasználó jogosultsága minden berendezéshez külön-külön állítható be, és négy szint létezik:

  1. a felhasználó egyáltalán nem is látja az adott gépet a listában, számára az a berendezés nem is létezik (pl. más területén levő gépek).
  2. a felhasználó látja a berendezés állapotát, megtekintheti a helyszínrajzon is a pillanatnyi állapotot, de semmilyen módon nem kezelheti (pl. közút diszpécsere a városhoz tartozó berendezések esetén)
  3. a felhasználó alapszinten kezelheti is a berendezést; hibát törölhet, sárga villogóra vagy üzemre kapcsolhatja (pl. diszpécser a saját területén)
  4. a felhasználó teljes jogúan eléri a berendezést, az előző szinthez képes egyéb üzemmódokat is választhat, beállíthatja az alapértelmezett üzemmódot, szerkesztheti a programváltó óra váltási utasítását valamint beolvashat naplót és érzékelő számlálási adatokat is. (pl. forgalomtechnikai vezető)
Kérdése van? Kérjen ingyenes konzultációt!