STV sebességjelző család

A Signalterv-STV sebességkijelzők legfőbb feladata a járművezetők számára a megengedett sebesség túllépése esetén figyelmeztető jelzést adni, vagy számukra jelezni a haladási sebességüket. 

Termékismertető

Mindegyik tábla üzemeltethető 12V-os (napelemes, akkumulátoros) illetve 230V-os hálózati táplálással is.

Az STV199 és STVMK készülékek megfelelnek a Magyar Közút előírásainak is.

Minden készülék kiegészíthető BlueTooth kapcsolattal és 500000 jármű áthaladási adatait rögzítő adatgyűjtővel is (dátum, idő, belépő és kilépő sebesség), amely a táblából kiolvasható, és Excel-ben egy saját makróval kielemezhető.
Mindegyik készülékünk forgalomirányító berendezéshez is kapcsolható, így a berendezés sebesség túllépés esetén képes akár a szabálytalan járművet tilos jelzéssel lassításra (és szabályos közlekedésre) bírni.

Az adatgyűjtővel felszerelt táblák jármű áthaladási adatait egy általunk készített kényelmes, könnyen kezelhető Microsoft Excel makróval lehet feldolgozni (sebesség eloszlás, sebesség-változás eloszlás, forgalomnagyság időbeni alakulása, átlagsebesség időbeni alakulása, stb.) 

A táblák tipikus alkalmazási helyei

  • lakott területek kezdetekor, akár sebesség csökkentési céllal is jelzőlámpás gyalogátkelőhelyeken
  • átlagosnál nagyobb balesetgyakoriságú helyeken, ahol a balesetek elsődleges oka a sebesség túllépése
  • óvodák, iskolák közelében
  • útépítési munkák helyszínén
STV sebességjelző család - stv199 STVMKSTV 199Kiértékelő által készített grafikon példa

Típusok

Cégünk többféle sebességkijelzőt készít. Ezek a típusok eltérő igényeket képesek kielégíteni: 

  • STV199, amely a jármű haladási sebességének kijelzésére szolgál. A kijelzett számok nagy méretűek (30cm), így messziről is jól olvashatóak. A kijelzett számok lehetnek sárgák a haladási sebességtől függetlenül, vagy zöld/piros színűek a megengedett sebességnél kisebb illetve nagyobb sebesség esetén. A tábla "LASSÍTS!" feliratot is tartalmazhat. A tábla megfelel a Magyar Közút előírásainak.
  • Az STVMK kifejezetten a Magyar Közút előírásai alapján készült sebességkorlátra figyelmeztető jelzőtábla. A készülék nem a jármű haladási sebességét, hanem az útvonalon megengedett sebességet mutatja szabványos KRESZ tábla formájában. Emellett figyelemfelhívó sárga korongok és "LASSÍTS!" felirat is megjelenik.
  • STVMX, amely egy nagy mátrix kijelzésű tábla. A jármű sebességek szerinti tartományokban szabadon programozható kijelzésű; ki tudja írni a jármű sebességét is, vagy egy nagy elemkészletből bármit.
Kérdése van? Kérjen ingyenes konzultációt!